Nieuwsbericht

Vacature: medewerker participatie en omgevingswet

Erfgoedvereniging Bond Heemschut is een landelijke vereniging die zich sinds 1911 inzet voor behoud en bescherming van gebouwd erfgoed en waardevolle cultuurlandschappen. De vereniging telt 4.000 leden en heeft 160 actieve vrijwilligers, in 13 commissie en 4 thematische werkgroepen. Een kleine staf geeft onder meer advies en ondersteunt de werkzaamheden van de vrijwilligers.

Voor het landelijk bureau zijn we op zoek naar een

Medewerker participatie en omgevingswet

De invoering van de omgevingswet brengt veranderingen met zich mee op het gebied van kennis en inzet van onze vrijwilligers. Een zo goed mogelijke borging van erfgoed(waarden) bij gemeenten is wat we beogen te bereiken. Dit uit zich onder meer door goede regels in de gemeentelijke omgevingsplannen. Om dit te bereiken is pro-actief werken van de actieve vrijwilligers noodzakelijk. De medewerker participatie en Omgevingswet ondersteunt en adviseert de vrijwilligers hierin .

We zoeken iemand die:

  • Onze vrijwilligers én vrijwilligers van aanverwante organisaties kan meenemen in bovengenoemde veranderingen
  • In staat is onze vrijwilligers de noodzakelijke handvatten aan te reiken  om succesvolle beleidsveranderingen te realiseren
  • Cursussen kan opzetten en uitrollen
  • Methodieken beheerst om vrijwilligers te coachen
  • Op de hoogte is van de ontwikkelingen op het gebied van het ruimtelijk domein
  • Kennis heeft van de Omgevingswet en de invoering daarvan volgt
  • Bestuursrechtelijke kennis heeft
  • Kennis heeft van bestuurlijke en politieke praktijk bij gemeenten

Je standplaats is het zeventiende-eeuwse Korenmetershuisje in hartje Amsterdam. Naast het werken op kantoor is deels  thuiswerken is ook een mogelijkheid. Het bezoeken van provinciale Heemschutcommissies behoort tot je taken.

We gaan uit van een functie met een omvang van 3 dagen per week (24 uur).

In eerste instantie bieden we je een jaarcontract. Bij gebleken geschiktheid wordt dit omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Beloning vindt plaats volgens de CAO-Welzijn.

 

Heb je interesse in deze functie? Stuur je cv en motivatie naar directeur Karel Loeff per e-mail: loeff@heemschut.nl. Solliciteren kan tot en met 31 oktober.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.