Nieuwsbericht

Kennisbijeenkomst: Schoolvoorbeelden in Vakschool Nimeto

Vakschool Nimeto in Utrecht is genomineerd voor de Gulden Feniks 2024! Wil je een kijkje nemen in dit bijzondere schoolgebouw? Meldt je dan aan voor de kennisbijeenkomst 'Schoolvoorbeelden'. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 oktober in Nimeto. We organiseren de bijeenkomst in samenwerking met Stichting Mevrouw Meijer.

Iedereen heeft op school gezeten en veel mensen dragen de school een warm hart toe. Toch worden schoolgebouwen vaak (nog) niet gezien als erfgoed. Tijdens deze bijeenkomst zoomen we in op de school als erfgoedobject. We bekijken de school niet alleen vanuit theoretisch oogpunt, maar gaan ook praktisch aan de slag: welke scholen staan er in jouw buurt die het behouden waard zijn? En hoe pak je dat eigenlijk aan? Het hele programma vind je hier.

Aanmelden kan via info@heemschut.nl

 

Nimeto laat zien: Scholen slopen kan niet meer

Nimeto is een project van Stichting Mevrouw Meijer, een ideëel onderzoeksbureau dat scholen helpt na te denken over wat er nog mogelijk is met hun gebouwen. In deze video voor de Gulden Feniks, een nationale prijs voor transformatie en renovatie, legt architect Maarten van Kesteren uit waarom scholen slopen écht niet meer kan. 

"Stel je zou een gebouw zoals dit slopen, dan verlies je heel veel. Je verliest materiaal, de potentie van een casco als dit. Aan de andere kant verlies je ook herinneringen en de ziel van een plek. Dat is gewoon heel erg zonde.'

Klik hier om het filmpje te kijken


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.