De betonnen gevelkunst van kunstenaar Cor Dam aan de muur van het politiebureau in Hilversum valt niet ten prooi aan de sloophamer. Onder leiding van de Werkrgoep Monumentale Kunst is het werk gered.
De Werkgroep Monumentale Kunst trok aan de bel. Bij de aanstaande sloop van het politiebureau moet het reliëf van gewapend beton aan gevel aan de Kampstraat worden gered. In eerste instantie pleitte de landelijk erfgoedvereniging voor terugkeer van het uit 1977 daterende kunstwerk van Cor Dam in het nieuwe politiebureau dat aan de Groest verrijst. Dat plan bleek echter niet haalbaar.
Het kunstwerk is in 1977 gemaakt voor het toen nieuwe politiebureau van Hilversum. Het kunstwerk kreeg een prominente plek tegen het trappenhuis aan de Kampstraat. Dit trappenhuis was direct naast de toenmalige hoofdingang van het bureau gesitueerd. Tegenwoordig bevindt de hoofdingang zich aan de Groest en is het kunstwerk onderdeel van de achterzijde van het bureau. Het kunstwerk is vervaardigd van beton, heeft geen titel en meet 6 x 10 m.
Cor Dam (Delft, 1935) heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en de T.U. te Delft, waar hij zich specialiseerde in de vormgeving van beeldhouwende technieken. Hij was van 1950 tot 1965 werkzaam als ontwerper bij de Koninklijke Delftse Aardewerkfabriek (De Porceleyne Fles) te Delft, bij de Keramische Ateliers Structuur 68 b.v. in Den Haag en vanaf 1988 als docent Vrij Boetseren aan De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. De kunstenaar heeft sinds het begin van de jaren zestig voor diverse steden, waaronder Rotterdam, Rijswijk, Gouda, Amsterdam en Woerden, monumentale kunstwerken gerealiseerd, veelal in keramiek. Een klein deel van zijn monumentale werken is gerealiseerd in beton. Veel werken zijn geproduceerd bij de De Porceleyne Fles in Delft. Daarnaast realiseerde de kunstenaar een groot aantal vrijstaande sculpturen in de openbare ruimte.
Heemschut dankt de politieke en gemeentelijke organisatie voor de zeer goede samenwerking in dit dossier.